Setup nhà hàng – mở nhà hàng cần có

setup nhà hàng

Việc Setup nhà hàng mới có vẻ như là một nhiệm vụ thực sự khó khăn. Đúng là không đơn giản cho những ai chưa từng sở hữu và điều hành một nhà hàng. Có rất nhiều điều khác nhau để xem xét – từ việc chọn đúng vị trí, tìm kiếm tài chính, chọn đúng tên. Và, đừng quên mua thiết bị, thuê nhân viên. Để giúp bạn bắt đầu, đây là lộ trình setup  nhà hàng mới.

1. Bắt đầu: Khái niệm, vị trí và tên

Bước đầu tiên trong việc mở một nhà hàng mới là quyết định loại nhà hàng nào bạn sẽ mở. Bạn có muốn mở một nhà hàng ăn uống cao cấp? hoặc một quán ăn kiểu 1950 bình thường? Bạn có một loại món ăn cụ thể trong tâm trí, chẳng hạn như Ý, Pháp, Nhật Bản, Hàn Quốc…Việt Nam? Có lẽ bạn muốn nó là một quán bia nhỏ hoặc một quán rượu. Trước khi bạn tiếp tục, trước tiên bạn cần xác định loại nhà hàng nào bạn muốn mở. Sẽ dễ dàng hơn cho bạn..Hãy thảo luận câu hỏi đó với chúng tôi.

2. Vị trí, vị trí, vị trí.

Nó có thể Mang lại Thành công hoặc Thất bại cho một nhà hàng.

Trước khi bạn chạy ra ngoài và ký hợp đồng thuê nhà (địa điểm) cho nhà hàng của bạn,. Hãy thử đặt những câu hỏi như. Có phải vị trí nhà hàng trong khu vực đông đúc, với nhiều lượt người lui tới không? Nếu không, có đủ chỗ đỗ xe không? Có mười hoặc mười hai nhà hàng khác được mở và đóng cửa ở cùng một chỗ không?

Có lẽ, phần thú vị nhất khi mở một nhà hàng mới là chọn tên nhà hàng có ý nghĩa gì đó với bạn. Đó có thể là tên gia đình hoặc có thể phản ánh chủ đề hoặc vị trí bạn đã chọn, chẳng hạn như The Highlands.

Bắt đầu từ bước này. Hãy để Chúng tôi giúp bạn.

3. Kế hoạch kinh doanh khi setup nhà hàng

Có hai lý do quan trọng bạn cần một kế hoạch kinh doanh nhà hàng. Thứ nhất, nó giúp bạn thấy các vấn đề tiềm năng trong kế hoạch setup nhà hàng của bạn. Chẳng hạn như không đủ cơ sở dân số. Hai, nó hầu như không thể nhận được tài chính nếu. Không có một bản kế hoạch kinh doanh nhà hàng. Nếu bạn đã có đủ vốn để setup nhà hàng thì xin chúc mừng. Bạn đã không cần đến lý do thứ hai này.

4. Thiết kế trong setup nhà hàng

Vấn đề chung về thiết kế nhà hàng là bạn không bao giờ có nhiều không gian như suy nghĩ đầu tiên của mình. Ngay cả những nhà hàng lớn nhất. Không gian nhanh chóng lấp đầy khi bạn bắt đầu thêm. Nhà bếp công nghiệp, tủ lạnh, kho bảo quản, quầy bar, nhà vệ sinh và khu vực chờ đợi. Thiết kế của một nhà hàng nên là sự cân bằng giữa thẩm mỹ và khả năng ngồi, giao thông. Hãy luôn luôn giữ thực tế trong tâm trí.

Lựa chọn màu phù hợp cho nhà hàng của bạn sẽ giúp bạn thiết lập một thương hiệu mạnh. Và giúp bạn thiết lập một không gian chào đón hoàn hảo cho khách hàng.

5. Menu, thiết bị và nhân viên

Một thực đơn nhà hàng được viết tốt. Phải mang tính mô tả, dễ đọc và có bố cục rõ ràng, gọn gàng. Ngoài ra, tốt hơn là sử dụng một phông chữ lạ mắt và giấy chất lượng. Sẽ là tốt hơn so với việc đưa nó lên bằng cách trình diễn nghệ thuật chung chung.

Một khi bạn đã thiết kế nhà hàng của bạn đã định hình, bạn có thể bắt đầu mua thiết bị bếp công nghiệp và đồ nội thất cho phòng ăn của bạn và các khu vực khác ở phía trước của ngôi nhà. Để tiết kiệm tiền, hãy cân nhắc việc mua các thiết bị đã qua sử dụng từ một nguồn đáng tin cậy.

Thiết bị bếp công nghiệp có thể chi phí nhiều hơn lúc đầu nhưng sẽ được khấu hao dần trong thời gian dài – và. Nó tốt cho môi trường cũng như tiết kiệm được khá nhiều chi phí cho bạn.
Khi bạn đến gần hơn với ngày khai trương. Bạn cần phải bắt đầu thuê Đầu Bếp và Pha chế, Bàn. Nhân viên nhà bếp, nhân viên phục vụ bàn và bartender là tất cả các phần không thể thiếu của bất kỳ nhà hàng nào, và bạn muốn thuê người hoàn hảo cho từng vị trí.

Nếu bạn có thể, đừng ngại thử nếm thức ăn của mình trước tiên.

6. Đừng quên về quảng cáo

Quảng cáo là điều bắt buộc đối với hầu hết các nhà hàng mới. Ngày nay, bạn có thể bổ sung vào quảng cáo truyền thống, như báo, radio, tờ rơi….với phương tiện truyền thông mới như Facebook, Twitter và Instagram.

Đừng bỏ qua sức mạnh của một website tốt. Mọi người không thể nếm thức ăn trực tuyến, nhưng sự hiện diện web mang tính thẩm mỹ có thể lôi cuốn thực khách.


Đây là nội dung các hợp phần cần tư vấn trong việc setup nhà hàng cần thực hiện:

HỖ TRỢ

 • Hợp phần 1: Concept
 • Hợp phần 2: Nhận mặt bằng (bản vẽ bố trí nội thất, PCCC, cấp thoát nước, hệ thống sử lý mùi..do bên thuê yêu cầu).
 • Hợp phần 3: Tuyển dụng nhân sự bằng việc mô tả các vị trí, nhiệm vụ, chức năng được sử dụng trong Nhà hàng.

TƯ VẤN, THIẾT KẾ & SETUP NHÀ HÀNG

 • Hợp phần 4: Giám sát tư vấn thiết kế thô.
 • Hợp phần 5: Giám sát và thực thi thi công theo thiết kế.
 • Hợp phần 6: Việc thiết kế Website.
 • Hợp phần 7: Bộ nhận dạng thương hiệu.
 • Hợp phần 8: Thiết kế hệ thống/sơ đồ hoạt động.
 • Hợp phần 9: Thiết kế bộ máy tổ chức hoạt động.
 • Hợp phần 10: Thiết kế quy trình hoạt động.
 • Hợp phần 11: Thiết kế Menu chính (lập thực đơn, hướng dẫn trình bầy).
 • Hợp phần 12: Chính sách nhân sự.

——————–

MỤC TIÊU

Mục tiêu của công việc là:

 • Việc tuyển dụng được thuận lợi dựa trên sơ đồ nhân sự.
 • Các yêu cầu về chi tiết kỹ thuật khi bên cho thuê mặt bằng có yêu cầu.
 • Giám sát các công tác tư vấn liên quan tới thiết kế và thi công đúng, chuẩn, phù hợp với tiến độ được giao.
 • Mục tiêu về thương hiệu thông qua Website, thông qua các ấn phẩm là đầy đủ và chuyên nghiệp.
 • Hệ thống Nhà hàng hoạt động mô hình chuẩn và chuyên nghiệp
 • Mục tiêu đanh giá năng lực hệ thống chuẩn, chính xác, kịp thời.
 • Quy trình quản lý chuẩn, liên tục không rời rạc
 • Hoàn thành hệ thống Menu của Nhà hàng, hệ thống giá thành, các chương trình bán hàng chuẩn.
 • Đảm bảo đạt điểm hoà vốn sau 03 tháng vận hành

ĐẦU RA

(Đầu ra/kết quả là những gì Đơn vị tư vấn phải làm được khi kết thúc công việc).

 • Hoàn thành bộ nhận dạng thương hiệu phục vụ cho việc quảng cáo và truyền thông ( Biển Hiệu, Bảng tên, Ấn phẩm quảng cáo, Trang phục, Quà tặng, Document font).
 • Đồng bộ Website theo chuẩn hệ thống nhận diện thương hiệu
 • Hoàn thành hệ thống văn bản cho dự án đảm bảo mọi quy trình, mọi hoạt động đều chuẩn.
 • Cần một hệ thống đánh giá KPI cho từng bộ phận.
 • Hệ thống và phương pháp tính lương theo yêu cầu.
 • Hệ thống tính giá thành.
 • Chương trình bán hàng dựa trên việc tính toán giá thành
 • Sắp xếp/đào tạo nhân sự theo quy trình/nhiệm vụ và chuyển giao.
 • Setup nhà hàng vận hành chuẩn theo quy trình và chuyển giao.

PHƯƠNG PHÁP

( Miêu tả cách tiếp cận chung và những phương pháp sẽ được sử dụng vv…).

 • Xã hội học: Khảo sát và đánh giá dựa trên việc thu thập dữ liệu sơ cấp và thứ cấp (dữ liệu sơ cấp là dữ liệu thông qua việc tính toán ban đầu và dữ liệu thứ cấp thông qua khảo sát một số mô hình có sẵn).
 • Công cụ sử dụng phân tích: Excel; Eview; SPSS (sao cho việc phân tích và đánh giá hiệu quả nhất).
 • Chuyên gia: Lấy ý kiến chuyên gia để đánh giá và lên mô hình chuẩn thực tế.
 • Thống kê: Lấy số liệu thống kê trong từng tháng sau khai chương để phân tích. Đưa ra chiến lược phát triển trong tương lai

— Cảm ơn bạn đã quan tâm. —

45 Comments

 1. WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?

 2. I wanted to create you that very small remark to finally say thanks a lot over again about the precious suggestions you’ve featured here. This is simply seriously open-handed of people like you to deliver publicly what exactly a lot of people might have marketed as an e-book to make some bucks for themselves, certainly since you might have tried it in the event you decided. The ideas likewise acted to become fantastic way to comprehend most people have the identical dream really like my own to see way more with regards to this condition. I think there are millions of more enjoyable moments up front for many who go through your website.

 3. My husband and i got quite delighted Chris could deal with his researching from the ideas he acquired from your very own site. It is now and again perplexing to just continually be giving out information which usually most people have been selling. Therefore we know we need the blog owner to be grateful to for this. The most important illustrations you made, the straightforward website navigation, the relationships you help instill – it is all impressive, and it’s leading our son and the family understand that matter is pleasurable, and that’s especially fundamental. Many thanks for all!

 4. I together with my buddies have already been checking the nice suggestions from the website and then all of the sudden developed an awful suspicion I had not thanked you for those strategies. The guys were definitely glad to read all of them and have in reality been taking advantage of those things. Thanks for truly being really accommodating and also for going for variety of important subject matter millions of individuals are really desperate to be informed on. My honest apologies for not expressing appreciation to earlier.

 5. I needed to post you one little remark so as to say thanks a lot the moment again with the pleasant information you’ve provided on this site. It has been shockingly open-handed with people like you to offer unhampered all some people could possibly have made available as an ebook to earn some dough for themselves, primarily given that you might have done it if you considered necessary. Those basics as well acted to provide a great way to understand that other individuals have similar dream just as my personal own to find out whole lot more on the subject of this issue. I believe there are a lot more pleasant sessions ahead for people who see your blog post.

 6. I as well as my buddies have been looking through the best solutions located on the blog and all of a sudden I got a terrible feeling I had not thanked the site owner for those tips. The boys became certainly excited to read through all of them and already have in truth been taking advantage of those things. Thanks for actually being so considerate and then for choosing these kinds of fantastic themes millions of individuals are really desperate to discover. My sincere regret for not saying thanks to you earlier.

 7. I’m also commenting to make you be aware of of the remarkable encounter my wife’s daughter had reading your webblog. She realized a good number of pieces, with the inclusion of what it’s like to possess an amazing giving mood to let the others very easily fully grasp chosen complicated subject areas. You really surpassed our own desires. Thanks for delivering such powerful, trustworthy, informative and even fun tips about this topic to Kate.

 8. I and also my guys have been looking through the best ideas on the website and so at once got an awful feeling I had not expressed respect to the website owner for those strategies. My boys appeared to be absolutely very interested to see all of them and have now absolutely been tapping into these things. Appreciation for turning out to be well considerate and for choosing certain good issues millions of individuals are really needing to discover. Our own honest regret for not saying thanks to earlier.

 9. My wife and i were quite satisfied Raymond could do his analysis with the precious recommendations he discovered from your very own blog. It is now and again perplexing just to find yourself handing out guides that many people today might have been selling. We acknowledge we’ve got the writer to give thanks to for that. The illustrations you’ve made, the straightforward site menu, the relationships your site assist to engender – it’s mostly impressive, and it’s really making our son and us recognize that this article is satisfying, and that’s tremendously fundamental. Many thanks for the whole lot!

 10. There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made certain nice factors in options also.

 11. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If attainable, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your blog with more particulars? It’s highly useful for me. Big thumb up for this blog submit!

 12. Hi there! I simply would like to give an enormous thumbs up for the great info you may have here on this post. I shall be coming again to your weblog for more soon.

 13. I’m often to blogging and i really respect your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your web site and keep checking for new information.

 14. There’s noticeably a bundle to learn about this. I assume you made certain good factors in options also.

 15. Spot on with this write-up, I really assume this website needs far more consideration. I抣l in all probability be once more to read far more, thanks for that info.

 16. There are definitely a variety of particulars like that to take into consideration. That could be a nice level to deliver up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up the place an important factor might be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys feel the influence of only a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

 17. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to seek out anyone with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is something that’s wanted on the internet, somebody with just a little originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

 18. That is the fitting blog for anyone who wants to find out about this topic. You understand a lot its nearly hard to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 19. I抦 impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me inform you, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is one thing that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I’m very pleased that I stumbled across this in my seek for one thing regarding this.

 20. This really answered my downside, thanks!

 21. Your house is valueble for me. Thanks!?

 22. I simply wished to say thanks once more. I’m not certain the things that I would’ve accomplished without the type of strategies provided by you directly on such topic. It had been a very daunting concern in my view, however , considering the very specialised tactic you dealt with it made me to jump with fulfillment. Now i’m thankful for the advice and wish you know what a great job your are accomplishing teaching some other people all through your webblog. I am certain you haven’t got to know all of us.

 23. A lot of thanks for all of your hard work on this web site. Kate take interest in setting aside time for research and it’s obvious why. We know all concerning the powerful manner you convey advantageous steps via the website and as well improve participation from some others about this matter and our daughter has been being taught a lot. Have fun with the remaining portion of the year. Your performing a useful job.

 24. Your method of telling all in this piece of writing is really
  nice, all can simply understand it, Thanks a lot.

 25. I have to show some thanks to the writer for rescuing me from this incident. After browsing throughout the search engines and getting recommendations which were not helpful, I assumed my life was over. Living devoid of the solutions to the issues you’ve resolved all through the write-up is a critical case, and the ones which might have badly damaged my career if I had not come across your blog post. The know-how and kindness in taking care of all areas was valuable. I don’t know what I would have done if I hadn’t discovered such a subject like this. I am able to at this time look ahead to my future. Thanks so much for your expert and result oriented help. I won’t be reluctant to recommend your web site to any person who needs tips about this problem.

 26. I just wanted to compose a quick message so as to thank you for all the fantastic points you are placing on this website. My long internet research has at the end been recognized with awesome concept to write about with my visitors. I would say that many of us site visitors are truly endowed to live in a great place with so many brilliant individuals with valuable basics. I feel somewhat lucky to have discovered your website and look forward to plenty of more amazing times reading here. Thanks again for a lot of things.

 27. A lot of thanks for your entire work on this site. Kate take interest in working on investigation and it’s really obvious why. Most people hear all of the lively manner you offer both interesting and useful techniques on the web site and even attract participation from other individuals on the concern so our own daughter has always been understanding a whole lot. Enjoy the remaining portion of the year. You are always performing a fabulous job.

 28. I just wanted to type a simple word so as to express gratitude to you for these awesome points you are posting at this site. My time-consuming internet research has now been paid with reasonable tips to go over with my friends and classmates. I would declare that we readers actually are undoubtedly blessed to dwell in a fine place with many special people with useful secrets. I feel rather lucky to have come across your web site and look forward to tons of more amazing minutes reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 29. Hey There. I found your blog the usage of msn. That
  is an extremely neatly written article. I will make sure to bookmark it
  and return to read extra of your useful info. Thanks for
  the post. I’ll certainly comeback.

 30. What i do not realize is in fact how you are now not actually much more well-liked than you may
  be right now. You’re so intelligent. You understand thus considerably relating to
  this subject, produced me individually consider it from numerous varied
  angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it’s one
  thing to do with Woman gaga! Your own stuffs excellent. All the time handle it
  up!

 31. Hi there mates, its fantastic post on the topic of teachingand fully defined, keep it up all the
  time.

 32. Nice post. I learn something totally new and challenging
  on websites I stumbleupon on a daily basis. It’s always
  helpful to read content from other writers and practice
  a little something from other sites.

 33. Everyone loves what you guys tend to be up too. This kind of clever work and reporting!
  Keep up the awesome works guys I’ve incorporated
  you guys to my blogroll.

 34. I as well as my friends appeared to be taking note of the excellent secrets located on your site and then quickly came up with an awful suspicion I never thanked the blog owner for those strategies. My boys were consequently warmed to read through all of them and have now unquestionably been taking advantage of those things. We appreciate you actually being so considerate and also for pick out this kind of decent information millions of individuals are really needing to be aware of. My personal honest regret for not expressing appreciation to sooner.

 35. I have to express some thanks to you for rescuing me from this type of condition. Because of exploring throughout the search engines and seeing concepts which are not pleasant, I believed my entire life was well over. Existing minus the strategies to the difficulties you have sorted out by means of this guideline is a crucial case, as well as the ones that might have negatively affected my career if I had not discovered your web site. Your own skills and kindness in taking care of every part was priceless. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a solution like this. It’s possible to at this moment look ahead to my future. Thanks a lot so much for this specialized and effective help. I won’t be reluctant to suggest your blog to anybody who wants and needs recommendations about this topic.

 36. I as well as my friends were found to be reading the excellent secrets located on your web page and then immediately developed an awful feeling I never thanked the site owner for them. The young men had been so happy to learn them and have now very much been using those things. I appreciate you for indeed being indeed helpful and for figuring out this sort of beneficial areas millions of individuals are really eager to be informed on. Our own sincere regret for not saying thanks to you sooner.

 37. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers
  made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever
  before.

 38. I every time used to read paragraph in news papers but now as I
  am a user of net therefore from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.

 39. It’s an awesome paragraph in support of all the online users; they
  will obtain benefit from it I am sure.

 40. I have read so many content on the topic of the blogger lovers except this piece
  of writing is really a nice article, keep it up.

 41. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively helpful and it has helped me out loads.
  I’m hoping to contribute & assist different customers like
  its aided me. Good job.

 42. Thanks a lot for giving everyone a very superb opportunity to check tips from this site. It is often so awesome and also stuffed with a great time for me and my office colleagues to visit your site really three times in one week to study the fresh secrets you have got. And definitely, I’m just at all times amazed with all the surprising principles served by you. Selected 2 tips on this page are in fact the best we’ve had.

 43. I wish to point out my respect for your kind-heartedness giving support to persons who really want help with this subject. Your real commitment to passing the message up and down appeared to be remarkably productive and has usually empowered men and women just like me to achieve their objectives. Your entire informative recommendations means this much to me and somewhat more to my office colleagues. Regards; from everyone of us.

 44. I simply wanted to write a brief note to be able to express gratitude to you for some of the marvelous strategies you are posting at this website. My considerable internet look up has finally been recognized with good quality details to write about with my companions. I would admit that we site visitors actually are very much fortunate to be in a great network with many outstanding individuals with very beneficial tips and hints. I feel pretty fortunate to have encountered your web pages and look forward to plenty of more pleasurable minutes reading here. Thank you once again for all the details.

 45. I am also commenting to make you know of the amazing discovery our princess obtained checking your blog. She even learned so many details, including what it is like to have an amazing helping heart to let others clearly know precisely certain advanced subject matter. You actually did more than our own expectations. Many thanks for distributing those precious, trusted, edifying and cool tips on your topic to Lizeth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *